Säännöt

Huom!!!

Linkki whatsapp ryhmään liittymiseksi: Paina tästä
------------------------------------------------

Kilpailualueena toimii Vanajanselän yhtenäislupa-alue Konhonsillan - Vuolteensiltojen ja Lepaan suntin väliltä. Pyyntitavaksi on sallittu vain vetouistelu, jolloin vieheet on laskettava pyyntiin.

Kilpailuaika lauantai 21.10.2023, klo 09.00-15.00. Kipparikokous on klo 8.30, jonka jälkeen alkaa siirtyminen kilpailualueelle. Mitään kalastusvälineitä ei saa laskea veteen ennen kilpailuajan alkua ja ne pitää olla nostettuna pois vedestä viimeistään klo 15.00. Kilpailukeskuksessa tulee olla viimeistään klo 15.30.

Osallistumismaksu 40euroa/venekunta., poikkeuksena yksinuistelijat, joiden osallistumismaksu 25 euroa.

Paikanpäällä osallistuminen maksetaan joko käteisellä tai mobilepay-sovelluksella.

Mikäli venekunta osallistuu etälähtönä, niin tällöin käytössä vain mobilepay ja kilpailumaksu on oltava maksettuna viimeistään pe 20.10.2023 klo 18:00.

Mahdollisista kilpailu- ja siirtymäaikojen muutoksista voidaan sopia kilpailua ennen järjestettävässä kipparikokouksessa.

Vapoja saa olla samanaikaisesti pyynnissä enintään kymmenen (10)kpl venekuntaa kohti. Elävän syötin käyttö kielletty. Muita rajoituksia välineisiin ei aseteta.

Kilpailukalana hyväksytään vain ja ainoastaan Taimen. Kilpailu on pituuskilpailu. Kalan pituus pyöristetään alaspäin, seuraavaan tasasenttimetriin. Esim. 85,9 cm pitkä kala pyöristyy 85 senttimetriin. Kilpailussa ei ole kisakaloille säädettyä alamittaa, koska kilpailu käydään valokuvauskilpailuna. Saaliiksi otettavien kalojen kohdalla tulee noudattaa vähintään laissa säädettyä 50cm alamittaa, mutta mieluiten 60cm herrasmiesmittaa.

Kuvat kilpailuun osallistuvista kaloista lähetetään whatsapp sovelluksen kautta numeroon: 0407585006 klo 15:00:00 mennessä. Tämän jälkeen tulleita kuvia ei hyväksytä.

Kilpailuun osallistujien kesken perustetaan whatsapp ryhmä yleiselle keskustelulle, tähän ryhmään lisätään myös kilpailukalat järjestäjän toimesta. Kilpailun aikana käytössä VHF-kanava 72

Kilpailusuoritus voidaan hylätä mm. alamittaisen, tai rasvaevällisen taimenen tappamisesta tai tuomisesta punnitukseen. Myös kilpailurajojen ylittäminen kalastusvälineiden ollessa pyynnissä johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen.

Pisin Tapahtumassa pyydystetty taimen voittaa kiertopalkinnon sekä polttoainelahjakortin. Mikäli kaksi tai useampi kala on suurimpina saman mittaisia, kilpailun voittaja on kalansa aiemmin tulospalveluun ilmoittanut venekunta, jos kalat on ilmoitettu samanaikaisesti, voitto ratkaistaan arpomalla.

Vaikka tapahtumassa kilpaillaankin Vanajan taimenkuninkuudesta, niin tapahtuma on täysin treffiluonteinen kokoontuminen, jonka avulla pyritään selvittämään Vanajan taimenkannan tilaa sekä istutusten tuloksellisuutta.